Powerfire wokbrander 10.5 kW 4 poot met beveiliging

89,95 Op voorraad
Powerfire wokbrander gaskomfoor 4 poot. Met piëzo ontsteking en door de thermische beveiliging veilig binnen te gebruiken. Lees meer
  • Lage verzendkosten
  • Snelle verzending
  • 14 dagen ruilen/retour
  • Whatsapp chat: 0854018978
  • Ruim 16 jaar ervaring

Specificaties

Artikelnummer:
WB124C
EAN:
3288523115600
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Levertijd:
Voor 13:00 uur besteld vandaag verzonden.

Informatie

Powerfire wokbrander

Deze powerfire kookbrander is voorzien van thermische beveiliging en daarom geschikt voor binnen en buiten gebruik.
Deze uiterst krachtige propaan wokbrander is de oplossing om binnen en buiten of in de schuur eens lekker te gaan wokken, koken, grillen of braden. Enkel een propaan, butaan of lpg gasfles aansluiten en u kunt aan de slag. Ideaal om juist die gerechten te bereiden die u niet in huis wil klaarmaken.
Om oliebollen te bakken met oud en nieuw, nasi, bami te bereiden of gewoon te gaan wokken, dit is de oplossing om met een krachtige brander aan de slag te gaan.

Het Broilfire gas komfoor is tevens zeer geschikt voor bierbrouwers die een degelijke brander onder hun ketel zoeken.
De wokbrander heeft een regelbaar vermogen tussen 1000 en 10500 watt.
Door het grote brand oppervlak heb je een gelijkmatige spreiding van de warmte waardoor plaatselijke verbranding wordt voorkomen en het oppervlak gelijkmatig wordt verwarmd.

In 2 uitvoeringen leverbaar:

30 mbar uitvoering = 7.5 kW max.
50 mbar uitvoering = 10.5 kW Max

Let op: de wokbrander is geschikt gemaakt en gekeurd voor deze gasdruk en mag niet aangepast worden.

Specificaties:

Gemakkelijk te monteren en demonteren
Geschikt voor binnen en buiten gebruik
Werkhoogte +/- 20 cm
Brand oppervlak 40 x 40 cm
18 cm brander pit doorsnee
Vermogen regelbaar van 1 kW tot max 7.5 of 10.5 kW
Max. gas verbruik 0,54 kg/h
Elektronische piëzo ontsteking
voorzien van ¼ links gas aansluit koppelingen
Beveiligd met thermokoppel thermische beveiliging
Gewicht 6.3 kg
Brandstof: propaan, butaan en LPG
Snel en gemakkelijk te reinigen

De thermische beveiliging zorgt ervoor dat de gastoevoer geblokkeerd wordt zodra de vlam uitwaait of er aan de gaskraan gedraaid word. Hierdoor kan er geen gas ontsnappen en is de brander geschikt voor binnen & buiten gebruik.

Garantie: 3 jaar

Zie ook combi aanbiedingen incl pan.

Ook leverbaar in 3 poot uitvoering!

Wat is nu wokken:

Wok koken is een sensatie, hoge vlammen die rond de onderkant van de koepelvormige pan buigen, terwijl geurende rookwolken de ruimte vullen en de groenten en het vlees door de lucht boven de pan vliegen, voortgestuwd door de geoefende toss van de chef. Het duurt nauwelijks een minuut of twee voordat het gerecht in een klaarstaande kom wordt geschept. 

In de huidige drukke tijden zijn snelle maaltijden gewenst, daarom is het geen wonder dat de snelheid van het wokken de aandacht van de meeste thuiskoks in het Westen heeft getrokken.
De wokpan verdeelt de warmte gelijkmatig vanaf de basis naar de zijkanten, en vanwege de steile wanden kun je er voedsel in verplaatsen. Dit betekent dat wanneer je de vlam inschakelt, je de pan heel heet kunt krijgen en door het voedsel snel in de wokpan rond te bewegen de ingrediënten in een mum van tijd in avondeten kunt veranderen.
Maar wokken is niet alles wat een wok kan doen! Bij een Chinese maaltijd staan er veel verschillende soorten gerechten tegelijk op tafel en waarschijnlijk worden de meeste in een wok bereidt. Stoven, stomen, koken en frituren zijn allemaal mogelijk in een degelijke wokpan.

Belangrijke tips voor het wokken:

1. Behandel de pan elke keer als je de pan gebruikt.

Dit doe je door wat olie in de wokpan te gieten en het rond in het kookoppervlak van de wok te draaien en het vervolgens warm te laten roken. Giet het residu vervolgens in een hittebestendige container en doe opnieuw verse olie in de pan om te gaan wokken. Zo maak je van je wok een pan met antiaanbaklaag.

2. Gebruik de juiste olie.

Gebruik olie met een hoog rookpunt zoals aardnotenolie, koolzaadolie (canola) of arachideolie, maïsolie, rijstolie, slaolie of zonnebloemolie.

3. Kijk verder dan roerbakken.

De wok is niet alleen om te roerbakken, hij wordt vrijwel overal voor gebruikt. Het is erg handig om te frituren in een wok, je hebt veel minder olie nodig dan in een gewone pan. Je kunt ook bijvoorbeeld een bamboe stronk in de wok doen, de bodem van de wok met water vullen en zo gaan stomen.

4. Zorg voor een krachtige brander.

Klassieke roerbak wordt vaak gedaan bij zeer hoog vuur. Je wokpan moet dan goed aan het werk, een beetje sissen en een beetje rook geven als je aan het roerbakken bent. Maar je wilt de olie niet te heet verhitten voordat je de aromaten erin doet. Breng het oppervlak op temperatuur en laat de wok erg heet worden voordat je begint. Doe dan de olie erin en doe er vrij snel knoflook of chili  bij in zodat de olie niet te heet wordt wanneer je begint. Je kunt de smaak extraheren zonder weg te gooien of te verbranden.

5. Gebruik een spatel, schep, schuimspaan en pollepel.

Een wokspatel met een lange steel is een zeer goed hulpmiddel om de wokbodem tijdens het roerbakken leeg te scheppen. Dit is wat Chinese thuiskoks gebruiken. Het andere dat nuttig is, is een Chinese lepel, waarvan de kom een andere hoek heeft dan de westerse soephoek. Je kunt het gebruiken voor het opscheppen van olie, bouillon of water, of voor het mixen van sauzen voordat je het toevoegt aan de wok. Een schuimspaan met gaten erin is handig voor het opscheppen van voedsel uit olie of saus.

6. Leer de toss.

Je duwt de wok van je af en tilt deze omhoog en klapt het eten naar je toe. Als je heel snel voedsel wilt koken, is het de manier om het te bereiden. Het is altijd een goed idee om eerst te oefenen zonder al te veel voedsel en olie in de pan. Je zou zelfs kunnen oefenen met slechts een salade erin.

7. Verdubbel het recept niet.

Als je meer voedsel wilt maken, is het niet beter om de hoeveelheden te verdubbelen van een wok gerecht. Als je teveel voedsel probeert te roerbakken, krijg je de schroeiende hitte niet. Er zal teveel vloeistof zijn. Het is beter om twee verschillende gerechten te maken, of om hetzelfde tweemaal te doen. Als je een maaltijd voor gasten bereid dan kun je beter niet het hele gerecht gelijk proberen te roerbakken. Wees selectief en bereid het in stappen.

8. De juiste timing.

Als je ingrediënten hebt die anders koken, doe deze dan apart en verwerk ze aan het einde. Stel bijvoorbeeld voor dat je wat knapperige groente en wat plakjes varkensvlees of kip hebt. Je wilt dat de kip echt sappig en niet droog is. Begin met het roerbakken van je reepjes varkensvlees of kip totdat ze precies goed zijn. Haal ze eruit en leg ze in een schaal. Kook vervolgens de groenten en als deze precies goed zijn, doe je het vlees of de kip terug in de pan. Op die manier krijg je niet de situatie dat iets rauw is en dat iets anders te gaar is.

9. Onderhoud de wokpan goed.

Wok pannen zijn praktisch onverwoestbaar. Als de wok een goede schoonmaak nodig heeft, geef hem dan een goede scrub. Maak hem schoon (zie handleiding) en verhit hem daarna opnieuw. Maak de wok na het schoonmaken erg heet en wrijf hem dan in met een dikke prop papieren doek en wat olie. Laat de pan erg heet worden en laat het dan weer afkoelen. Het kan zelfs een beetje roestig worden maar dit maakt niet uit! Wrijf de roest gewoon weg met draadwol en verwarm de pan daarna opnieuw met een beetje verse olie.

10. Geniet ervan.

Wokken is niet alleen lekker maar ook erg leuk. Geniet van de ervaring en verras jezelf en je gasten met de meest heerlijke gerechten en een brede lach

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »